24 august 2008

Retezat 2008

Ziua 5: Bucura - Lacul Pietrele - Gentiana - Pietrele

Dimineata zilei a 5 a am pierdut-o pe la Bucura cascand gura :) Ne-am strans cortul si pe la pranz am plecat catre Pietrele.



Nu pun aici pozele cu vacile de la lacul Pietrele sau cu vatra de foc de jnepeni facuta de ciobani la Bordul Tomii pentru ca arata prea urat :( Dar ma intreb iar, cine strica mai mult in aceasta zona: ciobanii sau turistii?



La Pietrele era plin. Locurile de cort, si asa putine si proaste, erau ocupate. Casutele erau si ele ocupate. Dar am avut noroc sa gasim o camera la Stanisoara. Am fost uimita de conditiile destul de bune oferite pentru un pret nu foarte mare de cazare.

Ziua 6: Pietrele - Valea Stanisoara - Retezat

Ne-am preparat masa de dimineata la primus in fata vilei, urmariti atent de un animalut mic, mic de tot. Nu prea stiu ce soi de soarece e (lumea zice ca ar fi chitcan), dar era tare curajos si simpatic.


Am pornit apoi prin Valea Stanisoara catre Varful Retezat. Ca si in celelalte zile soarele ardea destul de puternic asa ca ne-am bucurat de umbra padurii si de apropierea apei.



Am admirat privelistea indelung :)



intr-o parte



si-n celalta



Si ne-am intors relaxati la Pietrele

20 august 2008

Retezat 2008

Ziua 3 - Pietrele - Lacul Pietrele - Bucura

Ne-am hotarat sa ne mutam tabara la Bucura. Zis si facut. Stiam ca traseul e usurel asa ca planuiam si o urcare pe Peleaga in aceeasi zi. Dar, in loc de 3 ore si jumate pana la Bucura am facut 5. Motivul: soarele puternic care ne-a naucit si ne-a facut sa ne oprim si sa ne ascundem la fiecare colt de umbra. Niciodata pana acum nu mi-am dorit sa ma ploua la munte. Totusi acum mi-am dorit cu ardoare(!) acest lucru.



Abia cand am ajuns in Saua Bucurei au aparut cativa nori... dar eram deja storsi asa ca am renuntat la planul cu urcarea pe Peleaga :(



La Bucura era multa lume... aproape 60 de corturi. Surprinzator (sau nu) cred ca jumatate din ei erau straini. Atmosfera relaxata si relaxanta daca reuseai sa faci abstractie de tantari.



Ziua 4: Bucura - Judele

Ziua a patra a inceput cu acelasi soare puternic si cer fara nori. Asa ca, dati bine cu crema, aceia dintre noi care inca nu eram arsi inca de tot am pornit catre Judele.



Planul era simplu: urcat sa vedem valea de sus...



admirat natura...



si apoi coborat la afine langa unul dintre lacuri.



Va urma

19 august 2008

Retezat 2008

Ziua 1: Ohaba de sub piatra - Carnic - Pietrele

Dupa o noapte aproape nedormita, petrecuta intr-un accelerat fara lumina, cu 8 oameni si cativa (nici nu vreau sa stiu cati) gandaci in compartiment am ajuns in Petrosani. Rupti de oboseala ne-am suit intr-un personalul in care am reusit in fine sa dormim un pic. Spre usurarea noastra la Ohaba de sub Piata ne astepta microbuzul. Asa ca la ora 10:30 eram deja la Carnic. De aici pana la Pietrele doar o aruncatura de bat... de vreo doua ore :) Ne-am cazat la o casuta (inca sunt in stare destul de buna) si am pus coltu-n perna... si ne-am mai trezit seara pentru a ne delecta cu bunatatile locului.




Ziua 2: Pietrele - Valea Rea - Portile inchise - Galesu - Taul dintre brazi - Pietrele

Vecinii nostri de casuta s-au trezit la 7 ca la 8 sa plece pe traseu asa ca, vrand - nevrand, la ora 9 plecam si noi de la Pietrele. Am ratat intrarea in traseu asa ca am ajuns pana la Gentiana si de acolo am coborat spre Valea Rea. Am aflat a doua zi ca vor sa inchida accesul turistic in aceasta vale si de aceea nu au mai reinnoit marcajele... ideea nu e chiar rea tinand seama de numarul mare de turisti, dar cu stanele cum ramane? Nu de alta dar, in partea superioara a vaii, un cioban lua jneapan uscat pentru foc si oile pasteau in voie. Oare turistii strica atat de mult?



Din Valea Rea am urcat spre Saua Zanoagelor si de acolo in sus. Asta cred ca e Taul Adanc...



Punctul de mare interes al traseului era Portile Inchise. Nu mai fusesem pe acolo si auzisem ca e unul dintre cele mai frumoase trasee din Retezat... nu am fost dezamagiti.



Am admirat taul Tapului indelung.



Din cat mai multe unghiuri.



Ca apoi sa coboram prin ceata la Galesu.



Am ocolit un pic spre Taul dintre brazi. Nu se putea sa il ratam.



Si ne-am intors la Pietrele obositi dar relaxati.

Va urma

06 august 2008

Iron Maiden

"Scream for me, Bucharest!"

Nu ma apuc sa scriu cronica de concert pentru ca se gasesc destule pe net, dar mai ales pentru ca nu am destule cuvinte sa spun cat de mult mi-a placut concertul de luni seara. A fost cel mai fain concert la care am asistat. Si cu asta am zis tot.


Si pentru ca sambata plecam in Retezat, pun si o poza: