24 august 2008

Retezat 2008

Ziua 5: Bucura - Lacul Pietrele - Gentiana - Pietrele

Dimineata zilei a 5 a am pierdut-o pe la Bucura cascand gura :) Ne-am strans cortul si pe la pranz am plecat catre Pietrele.



Nu pun aici pozele cu vacile de la lacul Pietrele sau cu vatra de foc de jnepeni facuta de ciobani la Bordul Tomii pentru ca arata prea urat :( Dar ma intreb iar, cine strica mai mult in aceasta zona: ciobanii sau turistii?



La Pietrele era plin. Locurile de cort, si asa putine si proaste, erau ocupate. Casutele erau si ele ocupate. Dar am avut noroc sa gasim o camera la Stanisoara. Am fost uimita de conditiile destul de bune oferite pentru un pret nu foarte mare de cazare.

Ziua 6: Pietrele - Valea Stanisoara - Retezat

Ne-am preparat masa de dimineata la primus in fata vilei, urmariti atent de un animalut mic, mic de tot. Nu prea stiu ce soi de soarece e (lumea zice ca ar fi chitcan), dar era tare curajos si simpatic.


Am pornit apoi prin Valea Stanisoara catre Varful Retezat. Ca si in celelalte zile soarele ardea destul de puternic asa ca ne-am bucurat de umbra padurii si de apropierea apei.



Am admirat privelistea indelung :)



intr-o parte



si-n celalta



Si ne-am intors relaxati la Pietrele

6 comentarii:

Unknown spunea...

Animalutzu pozat de matali:

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_pygmy_shrew

Laura Florea spunea...

hehe... mersi de informatie!

Anonim spunea...

Trebuie sa spun asta... Advarul nu poate sa nu iasa la iveala. Alea de la lacul Pietrele nu erau vaci, erau chiar dragute! Gelozia bat-o vina!

Anonim spunea...

Inca o precizare: In dimineata zilei de a 5-a dupa ce am cascat gura la Bucura, am plecat la Peitrele. Abia aici am inchis gura.

Anonim spunea...

Pe Retezat, am admirat privlestea intr-o parte, apoi in alta si spre final in alta. Nu am ajuns la Pietrele relaxati. Ce suntem noi? Masinii de intors capul? Am ajus cu o durere de gat insuportabila!

Laura Florea spunea...

Si din nou ala_negru abereaza cu spor :))