06 ianuarie 2009

Lectia de orientare

Cica acea creasta care se vede in stanga ar fi Piatra Craiului. Alte pareri? Ce se mai vede in poza asta? :)



Precizare: poza e facuta de pe varful Toaca (Ceahlau). Duraul era in vale undeva in afara pozei in dreapta.

LE: hehe... si am aflat: sunt Calimanii (ceea ce se potriveste mai mult cu amintirile de la fata locului) :)

8 comentarii:

Anonim spunea...

Se poate, desi nu prea cred ca poza e facuta in directia care ar permite sa vezi PC. In ianuarie 2002 am prins si eu cu inca doi prieteni o vizibilitate de exceptie, ocazie cu care, printr-un binoclu puternic fixat pe borna geodezica de pe varf am vazut Bucegii (incl. releul Costila), Piatra Craiului si Fagarasii. Privind catre Meridionali ar trebui sa ai Duraul foarte mult spre dreapta aproape in spate. Cel putin din cate imi aduc eu aminte... O sa ma uit pe caseta video. Pana acum imaginea nu mi se pare similara cu ceea ce am vazut noi atunci dar se poate sa ma insel... sunt 6 ani de-atunci. Oricum, de pe Toaca poti vedea si cu ochil liber la asemenea distante cu conditia sa fie atmosfera cat mai curata.

Anonim spunea...

Revin :) Dupa o analiza mai atenta as paria ca ceea ce crezi a fi PC sunt Calimanii (se vede vf. Pietros ca un coif) iar in dreapta, pe jumatate ascunsi M. Rodnei. Ai fotografiat spre vest :)
Astept si alte pareri.

Anonim spunea...

Se mai vad: in extrema dreapta o culme care e Suhardul, apoi un pic mai spre stanga si un pic mai in fata Giumalaul (golul acela alb) ascuns partial de Rarau si mai in stanga in ultimul plan Rodnei. In stanga Calimanii. Scuze pentru atatea comentarii :)

Anonim spunea...

Creasta din stanga face parte din Calimani. In dreapta, intr-adevar, sunt Muntii Rodnei.
Mi-am trasat repere intermediare si am analizat pe directia respectiva.

Exclus sa fie altceva!

Laura Florea spunea...

Multumesc pentru comentarii! Ma bucur ca s-a mai gasit cineva care sa isi dea cu parerea despre ce se vede acolo, ca noi eram cam 'in ceata'. Din cate imi aduc aminte si eu cred ca fotografia este facuta spre vest (si nu spre sud-vest), deci probabil ca aveti dreptate.

Anonim spunea...

In imaginea IMG_0347m.jpg cea in care se vede Ocolasul Mare si platoul ai in ultimul plan Bucegii (chiar in dreaptul platoului, mascati partial de alti munti) si Fagarasii mai pe centru-dreapta(dupa cele doua cocoase). Daca faceai aceeasi poza chiar de pe varf se vedeau si Bucegii. Nu stiu la ce ora ai fotografiat dar pare o ora nefavorabila fotografierii spre sud. Iti trebuia filtru de polarizare si parasolar. La noi s-a vazut cu contraste mult mai mari...

Laura Florea spunea...

O sa caut si o poza in acea directie de pe varf. Ora si vremea nu erau deloc potrivite pentru facut fotografii (era pranz si era un soare orbitor). Filtru polarizor aveam dar nu putea face prea multe.

Anonim spunea...

Nu e nici o problema :) Muntele ramane acolo si va asteapta si cu alta ocazie. Noi am avut parte de o mare de nori imensa dimineata. Doar cateva varfuri razlete se vedeau. La scurt timp dupa ce a rasarit soarele ne-am luat rucsacii si am plecat spre Durau insa in drum am urcat si pe Toaca. Era mai devreme si asa am avut parte de o vizibilitatea mult mai buna.