04 aprilie 2008

Impresii din Cheile Dambovicioarei

Am fost in uichend la tara, pe vestitul culoar Rucar-Bran. Eram cu niste prieteni care nu mai fusesera pe acolo si aveam cateva ore la dispozitie pentru a ne plimba. Ne-am hotarat sa ii ducem pe Cheile Dambovicioarei pentru ca sunt spectaculoase, sunt tipice zonei si nu necesita prea mare efort fizic. Din pacate nu stiu cat vor tine minte stancile abrupte si capra neagra pe care am vazut-o... au fost mult mai 'impresionati' de albia Dambovicioarei plina de gunoaie si de praful ridicat de multimea de masini (cu soferi care nu stiu decat sa claxoneze si sa mearga cu viteza). Si ma intreb: unde se duc banii care se iau ca taxa la intrarea in chei? E asa greu sa strangi gunoaiele, sa pui cate un tomberon ici-colo? Si mai mult... e asa greu sa strangi dupa tine cand te duci cu familia la un gratar?

Eram tentata sa spun ca e tipic romanesc, ca e plina tara de nesimtiti si de gunoaie, ca nu intereseaza pe nimeni... si totusi se poate si altfel: miercuri am fost la ski in Poiana Brasov si... surpriza... pe drumul de la Predeal la Parau Rece se strangeau gunoaiele... tot in Romania... tot in zona cu multi 'turisti'...

Invatatura e simpla: trebuie sa merg in locuri mai putin accesibile, mai putin populate, acolo unde maldarul de gunoaie nu a acoperit inca frumusetea naturii.

Niciun comentariu: