15 septembrie 2011

Reintoarcere la Retezat

Dupa multa vreme incarcata de... sonoritate, ne-am luat inima in dinti, Revulsin-ul si fasa elastica dupa noi si ne-am pornit si noi la munte. Si unde puteam sa mergem decat in pasnicul Retezat. Nu are saritori, lanturi, are cabane cu suc natural de mere si lacuri frumoase, ideale pentru niste incheieturi ruginite.

Am carat si cortul ca poate na,  ne apuca statul in natura. Ne-am uitat la noi, ne-am gandit la varsta noastra, la incheieturile noastre si ne-am razgandit si am poposit la frumoasa cabana Pietrele.

De aici in prima zi ne-am luat minimul necesar, am mai lasat acasa ceva ca era prea greu si am pornit catre varful ce poate candva a fost complet, dar acum e Retezat. Pe creasta Lolaia. Prin afine.

Si dupa o perioada de urcus pe carare categoria B+ sistem Fenhel am ajuns in locul minunat din care se vede:





Iadul Pietros al Retezatului


Dupa o perioda pe cararea orientata SV, 45 de grade (Celsius), am ajuns la un nou punct de belvedere in care se putea vedea un ochi albastru. Parca eram in Dune.    
Un ochi albastru

Am ajuns sus, de unde am putut admira panorama de pe varful care poate candva nu a fost Retezat. Dar inca era. Si de acolo se vedeau alte varfuri, aproape toate de pe creasta nordica.



Unele mai aproape, altele mai departe, depinde de zoom.


A doua zi am vrut sa mergem pe Valea Buna, dar care din cauza evenimentelor imemorabile acum e Valea Rea. Si am pornit pe vreme buna. Care s-a facut Rea.

Vreme buna pe Valea Rea

Cand inca se vedea cerul albastru 7800K sistem vizual tricromatic adaptare von Kries functionala, s-a petrecut un fenomen meteorologic deosebit de  interesant care a necesitat atentia noastra maxima. Da, dupa ce a aparut ceata s-a facut in mod surprinzator mai frig, mai racoare, deci mai rece si a trebuit sa fim mai atenti pe unde mergem si ce vedem. Ca sa vedeti ca nu mintim va aratam si voua ce se vedea:

Papusa buna pe Valea Rea
Peleaga buna oglindita in Taul mare de pe Valea Rea

Pietre magnezit cu ardezie 20%, reflexie difuza cu mixturi speculare in lumina de banda larga, media 486 nanometri, varianta 38 nm. Aparat profesional, mana in polar Polartec, usor nesigura, vant dreapta.


Pietre si Fum bun pe Valea Rea

Dupa toate aceste aventuri memorabile dati-mi voie sa va spun ca s-a pus ploaia. Moment in care noi ne-am spalat. Pe fata. Apoi ne-am uscat nadragii care se udasera. Si am plecat acasa multumiti ca mai avem toate incheieturile la locul lor. Si cortul.

Generic:
text (si incheieturi)... ala_negru
poze... Laura